SPREEKBEURT

Wat leuk dat je een spreekbeurt gaat houden over Kids Streetdefense!! Hieronder een voorbeeld-spreekbeurt. Haal eruit wat je wilt! En mochten we je nog ergens bij kunnen helpen? Mail ons!
 
____________________________________________________
 
Hallo allemaal – wat fijn dat ik mijn spreekbeurt mag houden!
 
Ik houd mijn spreekbeurt over KIDS STREETDEFENSE

[en dan doe je de KSD-groet / nu kan de spreekbeurt echt beginnen – mooie ijsbreker]

DE GROET
[Nu kun je gelijk uitleggen waarom je de KSD-groet deed]

We groeten namelijk altijd aan het begin en aan het eind van een KSD training.

De groet betekent: respect voor de trainer, leerlingen en niet te vergeten jezelf! Maar ook voor wat je traint, want KSD is een vecht- en verdedigingssport + zelfverdediging in één. En alle technieken die je in de trainingsruimte leert – mag je niet zo maar buiten de ruimte gebruiken.

Als je groet stem je ook in op dat je bezig gaat met ‘leren’, met ‘karakter bouwen’ – dat je ‘eerlijk’ om zal gaan met jezelf en anderen – dat je ‘fightingspirit’ zal tonen en bouwen, en dat je nooit mee zal doen aan ‘zinloos geweld’.
 
KIDS STREETDEFENSE
[Nu kun je uitleggen wat Kids Streetdefense precies is]

Het is een vrolijke vecht- en verdedigingssport met zelfverdediging speciaal ontwikkeld voor kinderen om zoveel mogelijk plezier in je leven te hebben. Het verdedigingsgedeelte is om je zo goed mogelijk te leren weren tegen eventueel lichamelijk en geestelijk geweld.
Ook leert KSD ons om te gaan met b.v. pesters, ruziezoekers en andere kids die denken ons te kunnen pesten en kleineren. 

HET BIJZONDERE VAN KSD
Het unieke van KSD is de mix van vijf vechtsporten & realistische zelfverdediging – in geen enkele andere vechtsport worden deze technieken aan kinderen geleerd. De vijf vecht- en verdedigingsporten zijn:
 1. Boksen (stoten, bewegen, stevig staan, leren incasseren, etc.)
 2. Kickboksen (stoten en trappen, afweren, blokken)
 3. Tae-Kwondo (snel trappen, snel bewegen, springen)
 4. Judo (leren vallen, rollen, snel staan, etc.)
 5. Jiu Jitsu (klemmen, loskomen uit klemmen, grepen, valbreken, etc.)
 6. Zelfverdediging (stemgebruik, houding, zelfbeeld, situaties inschatten, rollenspellen, etc.)
 
DOJO
De trainingsruimte waar we dit oefenen noemen we DOJO. Dit is het Japanse woord ervoor en dit zijn de tekens:

EFFECT VAN KSD
Op de eerste plaats is KSD een vrolijke sport. Iedereen zou moeten sporten. Dit zorgt voor een gezond lichaam en geest. Maar door het trainen van KSD zal je ook mentaal weerbaar(der) worden.

Mentaal weerbaar betekent bv dat je goed in je vel zit, dat je wel tegen een stootje kan en dat je je niet te snel van je stuk af laat brengen. Je durft ook ‘nee’ te zeggen tegen anderen en vertellen hoe je over bepaalde dingen denkt en al helemaal wanneer iemand je grens over gaat. Dit alles zal je natuurlijk eerst zo vriendelijk mogelijk brengen en volgens de regels, maar gaat iemand toch door en het dreigt je leven negatief te gaan beïnvloeden dan ben je lichamelijk en geestelijk sterk genoeg om volgende stappen te nemen.

[en dan zeg je: dat je de vervolgstappen niet mag vertellen van de trainer – die zijn geheim J Zo houd je het spannend en mysterieus hihi]

TRAININGSMATERIAAL
Omdat we vijf verschillende vechtsporten trainen hebben we ook meerdere beschermende materialen nodig.
[Deze kun je nu in de klas laten zien]
 • Kickbokshandschoenen
 • Scheenbeschermers
 • Bitje
 • Tok
 • KSD T-shirt (die heb je natuurlijk al aan ;))
 • Stoot – en trapkussens (mag je vast wel van je trainer lenen)
OEFENINGEN VOORDOEN
[Wees voorzichtig met het voordoen van oefeningen. Niemand mag geblesseerd raken of de oefeningen in de pauze bij elkaar doen!]

Leer iedereen sowieso de KSD-groet.

Mag je van de juf of meester wat voordoen, laat de kinderen dan meedoen! Laat ze tegen trapkussen een ‘voorwaartse trap doen’ en tegen de stootkussen een hamerslag. Eindig bv met een zelfverdedigingstechniek zoals het loskomen uit een polsklem.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb