Etiquette / beleefdheidsregels voor alle leerlingen


BEGROETEN
Voordat de les begint en aan het einde van de les wordt er gezamenlijk gegroet. De instructeur zal dan bv zeggen: “Iedereen opstellen!”.

Opstellen wil zeggen dat iedereen in een rechte lijn naast elkaar staat in een parate houding. Iedereen is stil en gezamenlijk groeten we. De groet eindigt met het schreeuwen van het woord ‘SHABOOM!’

Tijdens de les wordt er altijd gegroet naar je trainingspartner – bv tijdens sparren en wanneer de instructeur dit aangeeft. Dit gebeurd vaak snel en simpel met een vuist tegen elkaar.

VERZORGING

Persoonlijke verzorging is sowieso belangrijk. Helemaal tijdens het sporten! Dus kom verzorgt naar de trainingen. Dat wil zeggen; gewassen, schone kleding, nagels op een juiste lengte, etc.

Ook sierraden e.d. mogen niet gedragen worden. Piercings e.d. die niet ‘af gedaan’ kunnen worden, moeten worden afgedekt en de risico’s zijn voor jezelf. 

KLEDING
Kleding moet schoon en heel zijn. Geen riemen, stalen knopen, ritsen, etc. waar jezelf en anderen zich aan kunnen bezeren.

BESCHERMING
Kids Streetdefense is een vecht- en verdedigingssport. Beschermingsmaterialen zijn noodzakelijk en dus verplicht. Kickbokshandschoenen, scheenbeschermers, gebitsbeschermer en een tok is allemaal te bestellen bij je instructeur.

RESPECT

Iedereen toont even veel respect voor elkaar. Het onderwerp zal uitvoerig besproken worden tijdens de trainingen. Je kunt altijd naar je instructeur voor vragen, advies en dergelijke.

OP ORDE
Check thuis altijd nog één keer of je alles wel bij je hebt. Er wordt van je verwacht dat je gewoon alles altijd bij je hebt.

OP TIJD
Tien minuten van te voren aanwezig zijn is wel zo prettig. Op die manier kun je je rustig omkleden of een praatje maken. 

 

TOEPASSING
Wat je leert van je instructeur in de dojo (trainingsruimte) blijft in de dojo! Je mag de technieken niet ongeoorloofd gebruiken buiten de dojo!

Kids Streetdefense is een vecht- een verdedigingssport. Vooral het woordje ‘sport’ moet je altijd goed begrijpen en onthouden. Je leert vechten om juist niet te hoeven vechten. Ga het thuis ook niet uit proberen op je vader, vriendjes e.d. Ten eerste werkt het toch niet (gaat het vaak fout) en ten tweede mag het niet van de wet. Dus doe het niet!

Uiteraard mag je jezelf verdedigen. Evenredige verdediging is volgens de wet toegestaan. Omdat dit best een moeilijk onderwerp is, zal er tijdens de trainingen veel aandacht aan gegeven worden. Weet je iets niet zeker: vraag je instructeur! Vraag je ouders ook altijd om informatie!

DOJO
De dojo is een Japanse naam voor de ruimte waar je in traint. Hier moet je respect voor hebben. Geen rommel achterlaten, geen dingen stuk maken, niet overal aanzitten, geen grof taalgebruik. Gedraag je gewoon netjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb