De 5 Vechtsporten

Welke vechtsporten train je allemaal bij Kids Streetdefense?

Zelfverdediging (geen vechtsport)
Dit is eigenlijk geen sport, maar bij Kids Streetdefense trainen we dit wel als een sport. Zo leer je namelijk je zelf te verdedigen wanneer het nodig is. Wat wij erg belangrijk vinden is dat je zowel lichamelijk als geestelijk weerbaar bent en dat wordt je doormiddel van je zelf leren te verdedigen.
Stel er is iets op school gebeurd, dan kun je dit tijdens de les vertellen en dan kunnen we het bijvoorbeeld na gaan spelen (rollenspellen). Zelfverdediging is de manier om de kwaliteit in je leven te vergroten.

Kickboksen
Dit is misschien wel de meest populaire sport in Nederland. Het komt veel op televisie en de kranten kunnen er vol van staan. Misschien heb je wel eens gehoord van de K1? Of van Rico Verhoeven of van de grote wedstrijden Glory'?
Kickboksen is een combinatie van stoot- en traptechnieken. Best wel ingewikkeld, want je moet niet alleen de handen van je partner in de gaten houden, maar ook de benen!

Bekende techieken uit het kickboksen zijn bijvoorbeeld de 'jab' en de 'cross' en de meest bekende trap is de 'lowkick'. Wij leren jou allemaal deze technieken. Je draagt altijd beschermende materialen: o.a. (kick)bokshandschoen en scheen/wreefbeschermers.


Jiu Jitsu
Ook bij deze sport worden trap- en stoottechnieken toegepast,  alleen dan zonder bescherming. Jiu Jitsu staat bekend om zijn mooie klemmen en worpen. Veel van deze technieken worden gebruikt in zelfverdedigingslessen. Wij leren bijvoorbeeld hoe je los kunt komen wanneer iemand je om je nek vast heeft, of wanneer iemand je arm vast probeert te pakken.


Tae Kwondo
Tae Kwondoka's zijn zo enorm snel! Niet te geloven! En dan vooral met hun benen. Zij springen hoog, zij trappen snel en het ene moment zijn ze er wel en het andere moment weer niet... huh?
De meeste technieken bestaan dus uit traptechnieken, dus je benen moeten goed getraind worden.


Boksen
Ken jij Mohammed Ali? Nee? Nou dan moet je deze meneer even Googlen. Dit is één van de meest bekende en beste boksers ter wereld! Boksen bestaat alleen uit stoten, maar naast dat heb je vreselijk veel conditie en uithoudingsvermogen nodig. Wij leren jou boksen zoals Ali, wij leren jou ook om veel uithoudingsvermogen te hebben. Dit is ook erg belangrijk en handig voor in je dagelijks leven!


Judo
Deze sport ken je vast wel. Veel kinderen starten met deze verdedigingssport. Van staand vechten en hopsakee naar de grond. Er wordt erg veel geworpen, geklemd en geworsteld. Vreselijk zwaar, maar erg leuk om te doen! Bij Kids Streetdefense leer je ondere andere voetvegen, heupworpen, houdgrepen en valbreken.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb